1. כמה לקנות: לנשיקת חצות יספיק בקבוק אחד ל-10 איש. לארוחה נמליץ על 7-6 משתתפים לבקבוק.
2. איך לקרר: 25 דקות בשמפניירה עם מי קרח, או 5 שעות במדף התחתון במקרר הביתי. יין מבעבע צריך להיות צונן, לא קפוא.
3. איך לפתוח: על פודיום המנצחים ב"טור דה פראנס", אפשר לנער היטב את הבקבוק טרם פתיחתו. בכל מקום אחר עדינות וזהירות הן שם המשחק. לאגרף את כף היד סביב הפקק ולסובב בעדינות את הפקק או את הבקבוק, איך שנוח. חשוב לזכור: מה ששמעה האוזן, הפסיד החיך.
4. הכוס: כמו דוגמנית גבוהה, דקה ומתרחבת בחלק העליון. גזרה כזו לא "מבזבזת" בועות, ומאידך מציגה את ה"שרשראות" האלגנטיות שלהן בצורה מרשימה. ולאט. למזוג ל-א-ט כך שומרים על הבועות.
5. אחסון לאחר הפתיחה: לא חייבים לסיים הכל בערב אחד, אבל שיטת פקק הוואקום הרגילה לא תעבוד. חייבים לקנות פקק ייעודי. שמפניה בבוקר עם מעט מיץ תפוזים טרי, מה שנקרא "מימוזה" גורמת לחיים להיראות הרבה יותר יפים.
2. איך לקרר: 25 דקות בשמפניירה עם מי קרח, או 5 שעות במדף התחתון במקרר הביתי. יין מבעבע צריך להיות צונן, לא קפוא.
3. איך לפתוח: על פודיום המנצחים ב"טור דה פראנס", אפשר לנער היטב את הבקבוק טרם פתיחתו. בכל מקום אחר עדינות וזהירות הן שם המשחק. לאגרף את כף היד סביב הפקק ולסובב בעדינות את הפקק או את הבקבוק, איך שנוח. חשוב לזכור: מה ששמעה האוזן, הפסיד החיך.
4. הכוס: כמו דוגמנית גבוהה, דקה ומתרחבת בחלק העליון. גזרה כזו לא "מבזבזת" בועות, ומאידך מציגה את ה"שרשראות" האלגנטיות שלהן בצורה מרשימה. ולאט. למזוג ל-א-ט כך שומרים על הבועות.
5. אחסון לאחר הפתיחה: לא חייבים לסיים הכל בערב אחד, אבל שיטת פקק הוואקום הרגילה לא תעבוד. חייבים לקנות פקק ייעודי. שמפניה בבוקר עם מעט מיץ תפוזים טרי, מה שנקרא "מימוזה" גורמת לחיים להיראות הרבה יותר יפים.
חברת "על השולחן מרכז גסטרונומי" היא בית תוכן מוביל בארץ בתחום אוכל, יין ומסעדנות. תחומי הפעילות העיקריים של החברה הם הוצאה לאור של ספרים ומגזינים, ניהול תוכן אינטנרטי, עריכת קמפיינים ומחקרים בתחום הגסטרונומיה והמסעדנות וקיום אירועים גסטרונומיים. הכתבה מתוך אתר על השולחן -
באתר מאגר מתכונים, כתבות, פורומים פעילים וחנות.
http://www.hashulchan.co.il
באתר מאגר מתכונים, כתבות, פורומים פעילים וחנות.
http://www.hashulchan.co.il